8 причин відвідати Гданськ на citybreak

Аж 8 причин відвідати #gdansk у мене зібралося 😉після коротенького відпочинку. Записав і для вас, і для себе, щоб не забути.

◻️
#Архітектура. Красива і дуже різна: одночасно відчуваєш себе у Центральній Європі, Скандинавії та місцями в Баварії. Залишки совка поляки ретельно зафарбували.
Гарно просто гуляти набережними центральних каналів та спокійно релаксувати в кав’ярнях. Вже відреставрували майже повністю другий берег.


◻️
#Море. Холодна краса Балтики. Чисті пляжі, майже безлюдні. Незважаючи на сонце, не спекотно, бо вітер холодний. Хто стомився, як я від спеки, – саме те, що потрібно. Гуляти можна годинами, допоки не захочеш погрітися у затишних прибережних кав'ярнях.



◻️
#Благоустрій. Не ідеально, але на доброму рівні. Впадає в очі це відразу ж: ти розумієш, що щось відрізняється від України, але не зразу можеш чітко це відмітити та назвати. Це благоустрій. Від номерів на під'їздах на околицях до реконструкції центру (я був у Гданську / Гдині 15 років тому - було сіро і брудно). Вселяє віру, що і до України дійдуть ці стандарти років за 15🤔



◻️









#Транспорт. Частота, чистота і неперевантаженість громадського транспорту (електричка, трамваї, автобуси). А ще річкові трамваї каналами та локальні пароми до Хела та інших містечок. Окремо скажу про велодоріжки: кількість велика, як і густина велосипедистів. Доріжки окремі від пішохідних. Чудова можливість кататися / тренуватися узбережжям. Краще бачив лише у Клайпеді на косі.




◻️
#Люди. На перший погляд доволі суворі, а якщо заговориш – привітні та з радістю допомагають.




◻️
Цікаві #місця поруч. Можливість зручно доїхати: Сопот, Гдиня та ін. (30 хв. електричкою). Окремо відмічу Акваріум в Гдині. Не Сан-Франциско, але теж можна провести гарно час і дорослим, і дітям.



◻️
#Starbucks. Є 4 заклади в Гданську та 1 у Гдині. І це не остання причина, чому вибрали це місто для #citybreak. Любимо Starbucks (за атфмосферою поки що на першому місці Starbucks на варшавському залізничному вокзалі). А ваш який?


◻️
#Близько. Година льоту зі Львова.
.
#продуктивніподорожі

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Нотатки бігового дилетанта. #Де_у_Львові красиво побігати? Чортові скелі.

Огляд сервісу автопостингу publbox.com та інструкція по роботі з ним